nieuws

Mobiele opstelling van Hydrotop voor ‘feesten en partijen’

Geen categorie

Mobiele opstelling van Hydrotop voor ‘feesten en partijen’

Installateurs, projectontwikkelaars en andere marktpartijen die de innovatieve lucht/water-warmtepomp van Hydrotop aan klanten willen tonen kunnen een beroep doen op Dutch Heatpump Solutions. Deze bedenker en producent van het toestel gaat het land door met een presentatie van een integrale warmtepompoplossing.

Dutch Heatpump Solutions rijdt met een mobiele opstelling van de Hydrotop naar verschillende plekken in het land om uitleg te geven en interesse te peilen. Met name bij een festiviteit, een open dag of de start van een bouwproject vervult de Hydrotop een effectieve rol bij het voorlichten van bezoekers.

Een presentatie van de Hydrotop blijkt een mooie manier om benutting van duurzame warmte of koude inzichtelijk te maken. Met de mobiele opstelling kunnen mensen zien hoe de buiten- en binnenunit van dit warmtepompsysteem als één integraal toestel functioneert. Tegelijk is dan ook te zien hoe het buitendeel van de warmtepomp op een esthetische fraaie en bescheiden wijze in het dak is verwerkt. En aan de binnenkant van de ‘zolder’ kunnen mensen zien hoe het toestel is afgewerkt, met indien gewenst een koppeling naar een bestaande cv-ketel en/of een tapwaterboiler.

In de praktijk wordt de integrale combinatie, alsof het een dakraam is, via een opening in het dak op zolder geplaatst. De Hydrotop kan zowel bivalent, dus in combinatie met een nieuwe of bestaande hr-ketel, functioneren maar ook monovalent. In dat laatste geval is een ruime tapwaterboiler onmisbaar om een zo hoog mogelijk rendement te realiseren.

De Hydrotop is verkrijgbaar in twee varianten; een toestel met een verwarmingscapaciteit van 4,2 kW en een variant met een capaciteit van 7 kW. In de zomer kan de bewoner de Hydrotop ook voor koeling gebruiken. Het afgiftesysteem moet daarvoor wel geschikt zijn, bijvoorbeeld via ventilatieconvectoren. De koelcapaciteit van de kleine uitvoering is 3,6 kW en van de grote uitvoering 6 kW.

De Hydrotop realiseert een flinke reductie van de CO2-uitstoot en een besparing tot wel 40% op de energiekosten. In de bestaande bouw zorgt dit toestel voor twee stappen verbetering op het Energielabel en in de nieuwbouw een EPC-reductie van maximaal 0,21. De installateur ervaart met dit toestel een minimale hoeveelheid installatiewerk. In elk geval hoeft hij geen leidingen tussen buitenunit en binnenunit aan te leggen en heeft dus geen certificering voor F-gassen nodig. De inregeling tussen buitenunit en binnenunit is in de fabriek optimaal afgesteld. De geluidhinder is volgens de fabrikant minimaal.

Wie de Hydrotop van Dutch Heatpump Solutions wil tonen bij een bijeenkomst of open dag van zijn bedrijf of evenement, kan contact opnemen met commercieel directeur Wilhard Oldengarm van DHS via info@dutchheatpump.nl of telefonisch 0548-542240.

Reageer op dit artikel