nieuws

Meer geïnvesteerd in energiebesparing

Geen categorie

Meer geïnvesteerd in energiebesparing

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft vorig jaar flink meer geld gestoken in energiebesparende technieken en duurzame energie. Met behulp van de belastingkorting van de overheid investeerden bedrijven voor in totaal 1,8 miljard euro. Dat is bijna 1,5 keer zoveel als in 2012, blijkt uit een jaarrapport over de zogeheten Energie- en Investeringsaftrek van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De investeringen zorgen volgens het overheidsorgaan voor een CO2-reductie van zo’n 1530 kiloton per jaar, vergelijkbaar met het energiegebruik van 540.000 huishoudens.

De Energie- en Investeringsaftrek (EIA) bestaat al sinds 1997. Het is een van de instrumenten die de overheid gebruikt om het energiegebruik te minderen, zoals vorig jaar afgesproken in het Energieakkoord. Sinds de economische crisis in 2009 is het aantal aanvragen voor de fiscale regeling bijna verdubbeld, van circa 11.500 in 2009 naar bijna 19.500 vorig jaar. Naar schatting profiteerden ondernemers vorig jaar gezamenlijk van een belastingkorting van ongeveer 140 miljoen euro.

Reageer op dit artikel