nieuws

Geothermisch systeem en CO<sub>2</sub>-warmtepomp overtreffen nul-energiedoel

Geen categorie

Geothermisch systeem en CO<sub>2</sub>-warmtepomp overtreffen nul-energiedoel

De Amerikaanse apotheekketen Walgreens zegt dat zijn oorspronkelijke plan tot zero-energie voor zijn winkel in Evanston, Illinois te overtreffen. Na installatie van een warmtepompsysteem van GI Energy in combinatie met een transkritisch CO2-systeem hoopt het bedrijf aan het eind van het jaar energie terug te leveren aan het nutsbedrijf.

Jamie Meyers, manager duurzaamheid bij Walgreens en teamleider van het Walgreens zero-energiewinkelproject met GI Energy zei: “In de loop van dit jaar zijn we op weg om cumulatief een volledige energiebesparing uit het net te realiseren – in feite hopen we netto-positief te zijn en aan het eind van het jaar energie terug te leveren aan het nutsbedrijf “.

Walgreens, Amerika’s grootste apotheekketen met meer dan 8.000 locaties, zei dat de installatie het resultaat was van een project om schaalbare cleantech-technologieën voor haar onroerend goed te vinden. Er werd beweerd dat het de eerste netto zero-energiewinkel in de VS was toen het in december van start ging.

De Walgreens en het GI team presenteerden hun bevindingen op de recente Atmosphere Americas natural refrigeration conference, bericht RAC News.

Walgreens en GI Energy wijzen op drie belangrijke ervaringen met het geothermische systeem:

 

  1. betere financiële prestaties per locatie dankzij de lagere energie- en onderhoudskosten en minder storing aan de koelapparatuur;
  2. voorbereiding op de uiteindelijke uitfasering van synthetische koudemiddelen door succesvolle integratie in CO2.;
  3. beter en zichtbaar imago als duurzaam merk.

Rob Olden, Director of Engineering, North America, for GI Energy zei: “We gebruiken de stabiele temperatuur van de aarde van 54 graden F (12 ºC)voor het verwarmen en koelen van de winkel. De CO2-warmtepomp haalt de warmte uit de vriezers en koelers. We zetten de warmte terug in het gebouw wanneer het moet worden verwarmd, of we slaan het op in de grond, om vervolgens de warmte in de winter te gebruiken.”

Een combinatie van de 170 meter boorgaten, twee windmolens, en 850 zonne-PV-panelen stellen de winkel in staat jaarlijks tot circa 220.000 kWh te genereren tegen een vraag van ongeveer 200.000 kWh.

Reageer op dit artikel