nieuws

Fouten voorkomen bij promotie warmtepompen

Geen categorie

Fouten voorkomen bij promotie warmtepompen

Het Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle (BAFA) helpt aanvragers van subsidie op warmtepompen met een beknopte handleiding. Hiermee hoopt het aanvragers te behoeden voor fouten bij de aanvraagprocedure en selectie van systemen en componenten.

De hulp wordt geboden in het kader van de overheidspromotie van warmtepompen op de verwarmingsmarkt door het ‘Marktanreizprogramma’ (MAP). BAFA subsidieert in het bijzonder efficiënte elektrisch- en gasgedreven warmtepompen met 1300 euro of 1600 euro voor een lucht/water-warmtepomp en 2.800 euro tot 11.800 euro voor een pekel of water/water-warmtepomp, maar ook andere typen warmtepompen kunnen worden gesubsidieerd. Hoogte van de subsidie is afhankelijk van het geïnstalleerde nominaal vermogen.

Hoewel er in Duitsland sinds 2000 meer dan 87.000 warmtepompsystemen met succes met ongeveer € 215 miljoen zijn gesubsidieerd, moesten toch enige aanvragen worden afgewezen. Om toekomstige fouten bij de aanvraagprocedure en de keuze van apparatuur en de onderdelen te voorkomen, geeft de brochure informatie beknopt en in een begrijpelijke vraag- en antwoordvorm over de noodzakelijke kennis omtrent de promotie van warmtepompen door het MAP.

U kunt de brochure „Grundwissen zum Marktanreizprogramm – Wärmepumpenhier downloaden.

Reageer op dit artikel