nieuws

Energiezuinig appartement in Amsterdam inspirerende modelwoning

Geen categorie

Energiezuinig appartement in Amsterdam inspirerende modelwoning

Gemeente Amsterdam Stadsdeel West vindt het belangrijk dat woningen energiezuiniger worden en inspireert eigenaren van panden tot renovatie. De gemeente heeft een modelwoning aangewezen om bouwpartijen en bewoners te informeren over de toegepaste installaties en materialen.

De bovenwoning driehoog aan de Woutertje Pietersestraat in Amsterdam onderging een spectaculaire metamorfose en maakte een labelsprong van G naar A++. Een groot aantal bouwkundige en installatietechnische maatregelen zorgen voor meer comfort en een veel lagere energierekening. De betrokken renovatiepartners Bluedec, Itho Daalderop, Recticel Insulation, Rendon, Sempergreen, Topdak Dakbedekkingen en Tremco illbruck organiseerden in deze inspirerende modelwoning op woensdag 18 juni een bezichtiging inclusief inspiratiesessie over energieneutraal bouwen.

Meer comfort en minder energie
Het appartement is voorzien van binnenmuurisolatie en heeft vloerverwarming. Op het dak staat een zonneboiler die douchewater voorverwarmt. De woning wordt verwarmd door een HR cv-ketel aangevuld met een warmtepomp. Om deels zelf te voorzien in de elektriciteitsbehoefte zijn zonnecellen op het dak geplaatst met er omheen een temperatuur regulerend groendak. In verband met ruimtebesparing is deels gekozen voor Bluedec aerogel isolatie. Dit zijn enkele van de bouwkundige en installatietechnische maatregelen die zorgen voor meer comfort en een veel lagere energierekening.

De modelwoning is sinds eind januari open voor bezoek om ideeën op te doen. Vanuit het bedrijfsleven en (semi) overheidsinstanties is er veel belangstelling. Bezoek van particulieren komt op gang.  Op de website van Stadsdeel West staat meer informatie over de te bezoeken woning.

Reageer op dit artikel