nieuws

Britse regering wil koudemiddelen met lage GWP bevorderen

Geen categorie

Britse regering wil koudemiddelen met lage GWP bevorderen

Het gebruik van koudemiddelen met een lage GWP, zoals koolwaterstoffen en CO2, moet meer gestimuleerd worden. Dit zegt het Britse ministerie van Energie en Klimaatverandering dat zich baseert op een rapport over de milieu-effecten van koudemiddellekkage en warmtepompen .

Om de impact van de emissies van koudemiddelen in warmtepompen tussen nu en 2050 te beoordelen, heeft het Britse ministerie van Energie en Klimaatverandering het rapport ‘Effecten van lekkage van koudemiddelen in warmtepompen’ gepubliceerd. Het rapport is opgesteld door Eunomia met steun van de London South Bank University Centrum voor airconditioning en koeling Research.

Warmtepompen

Belangrijkste conclusie in het rapport is dat in het licht van de toegenomen inzet van warmtepompen in het Verenigd Koninkrijk de emissies met betrekking tot het koudemiddel in de toekomst steeds belangrijker worden. Met de stimulering van hernieuwbare warmte (Renewable Heat Incentive – RHI) die voor niet-huishoudelijke warmtepompen sinds 2011 geldt, en onlangs ook voor de huishoudelijke sector, zal de inzet van warmtepompen in het Verenigd Koninkrijk naar verwachting aanzienlijk toenemen.

Volgens het rapport is het enerzijds het proberen om het niveau van de lekkage op de korte termijn te verminderen en anderzijds koudemiddelen met een lage GWP op de langere termijn toe te passen. De meest geschikte manieren zijn om de voordelen die samenhangen met de warmtepomptechnologie te maximaliseren.

Reageer op dit artikel