nieuws

Britse industrie verwelkomt stimuleringsmaatregel luchtbron-warmtepompen

Geen categorie

Britse industrie verwelkomt stimuleringsmaatregel luchtbron-warmtepompen

In Groot Brittannië wordt de aankondiging van de langverwachte toevoeging van luchtbron-warmtepompen aan de stimuleringsmaatregelen van de overheid voor ‘niet-huishoudelijke hernieuwbare warmte’ verwelkomd door de industrie.

De Britse niet-huishoudelijke RHI (Renewable Heat Incentive) betaalt organisaties voor elke eenheid (kWh) van nuttige warmte geproduceerd met behulp van in aanmerking komende technologieën voor hernieuwbare energie. Dit telt mee voor de 2020-doelstelling voor hernieuwbare energie in het Verenigd Koninkrijk en helpt de Britse afhankelijkheid van vervuilende fossiele brandstoffen te verminderen.

Naast het opnemen van luchtbron-warmtepompen, verhoogt deze tweede fase van de regeling ook de financiële steun voor subsidiabele grondbron-warmtepompsystemen.

“De opname van luchtbron-warmtepompen is eigenlijk veel te laat”, zegt Tony Bowen, voorzitter van de Heat Pump Association en hij voegde daaraan toe: “Dit is een duidelijke demonstratie van de inzet en vastberadenheid van brancheorganisaties inclusief het HPA om samen te werken met DECC (Department for Energy & Climate Change) voor de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de RHI-regelingen.”

Reageer op dit artikel