nieuws

BIM-bibliotheek beschikbaar voor alle warmtepompen van Techneco

Geen categorie

BIM-bibliotheek beschikbaar voor alle warmtepompen van Techneco

Voor alle warmtepompen die Techneco haar klanten aanbiedt, is sinds begin dit jaar een volwaardige BIM-bibliotheek beschikbaar. Via deze BIM-bibliotheek kunnen alle ontwerpers en installateurs die een warmtepomp willen aanbieden de producten naadloos integreren in hun universele Bouw Informatie Modellen. Het doel van BIM is immers dat alle partijen in een bouwproces het totale ontwerp, met al zijn producten en componenten, in één bestand plaatsen en dat voor alle partners universeel beschikbaar maken.

De BIM-bibliotheek van Techneco bevat alle warmtepompen die het bedrijf aanbiedt: de  Elga, Toros Vision, Vulcan, Termo, Robur, Maxi en Power. “Wij vinden het erg belangrijk om onze klanten te helpen om het bouwproces efficiënter en beter te maken. BIM biedt daarvoor zoveel voordelen, dat wij dit met voorrang hebben opgepakt”, zegt Pieter van Alphen, directeur van Techneco. Volgens hem zorgt BIM voor meerdere ‘quick-wins’, maar één van de belangrijkste is het verminderen van ontwerp- en bouwfouten en daarmee dus een reductie van faalkosten.

“Uiteindelijk zal BIM alle partijen helpen om op een zorgvuldiger wijze installatiesystemen te realiseren tegen lagere bouwkosten. Ook kunnen we hiermee de bouwtijd versnellen en planningen beter bewaken en halen. Het scheelt gewoon veel tijd als we gegevens universeel kunnen delen en hergebruiken, zodat er niet op verschillende plekken dubbel werk wordt verricht. Ook kun je door BIM inzicht krijgen en zelfs simuleren hoe de installatie er na realisatie daadwerkelijk uit zal zien.”

Op termijn, zo verwacht Van Alphen, zal het feit dat Techneco van alle producten BIM-modellen levert ook zijn vruchten afwerpen in de exploitatiefase van gebouwen. Het bedrijf doet er daarom alles aan om ervoor te zorgen dat tekeningen zich tot ware informatiemodellen evolueren. De modellen die Techneco nu beschikbaar stelt zijn beschikbaar in het format Autodesk Revit.

De  belangrijkste voordelen op een rij:
• Toename van integrale informatie.
• Mogelijkheid tot kostenbewaking vanuit het model.
• Planning koppelen aan het model.
• Verbetering communicatie tussen de verschillende partijen.
• De tekening wordt het informatiemodel.
• Een meerjaren onderhoudsplan kan in het model worden opgenomen.
• Faalkosten worden drastisch gereduceerd.

Reageer op dit artikel