nieuws

Sectorplan Technische Installatiebranche goedgekeurd

Geen categorie

Sectorplan Technische Installatiebranche goedgekeurd

Het sectorplan om de werkgelegenheid in de Technische Installatiebranche te verbeteren is goedgekeurd. Minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft dit aan sociale partners laten weten. Met het sectorplan wordt een krachtige kwalitatieve impuls gegeven aan de branche. Er is een bedrag van 18,7 miljoen euro beschikbaar gesteld op basis van toegezegde co-financiering vanuit de sector.

Het sectorplan is opgesteld op basis van een arbeidsmarktanalyse binnen de Technische Installatiebranche. De sociale partners hebben de kwantitatieve en kwalitatieve knelpunten benoemd aan de vraag- en de aanbodzijde. Op basis hiervan zijn de thema’s en de noodzakelijke maatregelen benoemd.

De thema’s van het sectorplan voor de Technische Installatiebranche zijn:

  • arbeidsinstroom en begeleiding van jongeren;
  • behoud van oudere vakkrachten;
  • mobiliteit en duurzame inzetbaarheid;
  • scholing vergroten vakmanschap (‘green skills’);
  • trajecten van-werk-naar-werk; – Loopbaanondersteuning.

Uitvoeringsplan
Het sectorplan omvat een aantal regelingen en instrumenten die door bedrijven en hun medewerkers kunnen worden benut. Opleidingsfonds OTIB gaat in de komende weken per thema een gedetailleerd uitvoeringsplan opstellen zodat het voor de branche helder wordt hoe er gebruik kan worden gemaakt van de verschillende faciliteiten en welke voorwaarden hieraan zijn verbonden. Hiervoor wordt een speciale website opgezet.

Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp op de site van UNETO-VNI

 

 

Reageer op dit artikel