nieuws

Nieuwe F-gassenverordening officieel gepubliceerd

Geen categorie

Nieuwe F-gassenverordening officieel gepubliceerd

Deze week heeft de Europese Commissie de nieuwe F-gassenverordening officieel gepubliceerd. De nieuwe regelgeving is als verordening nr. 517/2014 verschenen in het Publicatieblad van de Europese Unie en kan nu door eenieder worden geraadpleegd.

In het Publicatieblad verscheen de verordening als laatste in een lijst van acht nieuwe pakketten aan regelgeving die onlangs zijn aangenomen door het Europese Parlement. Officieel gaat het om ‘Verordening (EU) Nr 517/2014 van het Europees Parlement en de Raad (…) betreffende gefluoreerde broeikasgassen en tot intrekking van Verordening (EC) Nr 842/2006″. Door de laatste paar woorden in die zin wordt de oude F-gassenverordening officieel verleden tijd verklaard.
Het Publicatieblad met de nieuwe verordening kan worden geraadpleegd via de website eur-lex.europa. Hier is de verordening in een Nederlandstalige versie te lezen of te downloaden.

Wilt u weten welke implicaties de F-gassenverordening heeft voor verschillende sectoren? Bezoek dan het congres over de F-gassenverordening op 5 juni 2014.

Reageer op dit artikel