nieuws

Danfoss helpt klanten met voorbereiding op herziening F-gassenverordening

Geen categorie

Danfoss helpt klanten met voorbereiding op herziening F-gassenverordening

De EU heeft wetten aangenomen voor de phase-down van f-gassen en tegen de emissie van gefluoreerde broeikasgassen vanwege hun hoge GWP. Deze regeling, gebaseerd op phasedown-quota, zal leiden tot mogelijk hogere prijzen van HFK’s met een hoge GWP. De koudemiddelen met een hoge GWP zal ook worden verboden in specifieke toepassingen. Wat betekent dit voor de fabrikanten van apparaten?

Heel eenvoudig, ze moeten producten ontwikkelen en vervaardigen die werken met milieuvriendelijke koudemiddelen, zoals ammoniak, kooldioxide, koolwaterstoffen (HC), R407A/F en andere HFO’s. Danfoss is een leider in de ontwikkeling van oplossingen voor klimaatvriendelijke koudemiddelen die HFK’s met een hoge GWP vervangen. Als zodanig helpt Danfoss haar klanten met een soepele overgang om potentiële prijsverhogingen en/of overheidsbelastingen te vermijden.

Breed gamma van HVACR onderdelen
Met producten, variërend van warmtewisselaars tot elektronische besturingen, sensoren en compressoren, bedient Danfoss de HVACR-industrie op vele manieren. Onderdelen van het bedrijf zijn te vinden in warmtepompen, airconditioners, koelkasten, diepvriezers en aanverwante apparaten wereldwijd. Elk van deze componenten moet worden geoptimaliseerd voor het type koelmiddel waarmee ze worden gebruikt.

Klik hier voor nadere informatie op de site van Danfoss over specifieke oplossingen voor koudemiddelen met een lage GWP.

Wilt u weten welke implicaties de F-gassenverordening heeft voor verschillende sectoren? Bezoek dan het congres over de F-gassenverordening op 5 juni 2014.

 

Reageer op dit artikel