nieuws

Wereldwijde groei geothermische projecten

Geen categorie

Wereldwijde groei geothermische projecten

De geothermische energiemarkt heeft een groei van 4-5 % bereikt met ongeveer 700 projecten in 76 landen die momenteel in ontwikkeling zijn.

Dit blijkt uit een nieuw rapport van de Amerikaanse Geothermal Energy Association (GEA). De wereldwijde geothermische capaciteit bedroeg in 2013 530 MW. Het aandeel van de VS daarin groeide niet veel tot 85 MW.

De Verenigde Staten worden in de toekomst als een wereldleider in geothermische energieproductie overschaduwd door andere landen. De VS heeft momenteel ongeveer 1.000 MW ‘in de pijplijn’ en 3.400 MW geïnstalleerd. Indonesië alleen al heeft 4400 MW aan geplande capaciteitsuitbreidingen in de pijplijn.

In termen van vastgestelde nominale capaciteit overtreft de VS nog steeds de Filippijnen (1904 MW in 2013) en Indonesië (1333 MW).

Wereldwijd wordt in de komende jaren een aanzienlijke groei in de geothermische ontwikkeling verwacht. In Oost-Afrika, Kenia en Ethiopië zijn er energiecentrales gebouwd van meer dan 100MW – vier keer de gemiddelde grootte van die in de VS.

Zuid-Amerikaanse landen zoals Chili, Argentinië, Colombia en Honduras hebben een groot potentieel, maar de ontwikkeling staat nog in de kinderschoenen. De GEA schat dat Chili actief 50 projecten en prospects ontwikkelt.

Reageer op dit artikel