nieuws

Permanente opleiding in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie noodzakelijk

Geen categorie

Permanente opleiding in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie noodzakelijk

Warmtepompinstallateurs en -technici behoren tot de beroepsgroepen waarin de meeste medewerkers een verdere opleiding moeten volgen. Dit blijkt uit een nieuw Europees rapport (Build Up Skills). Dat stelt dat meer dan drie miljoen werknemers in de EU een verdere opleiding over energie-efficiëntie en hernieuwbare energie zouden moeten volgen.

De studie analyseerde de nationale teams in 30 Europese landen, de situatie in deze landen en de barrières die de opleidingen daar in de weg staan. Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten worden concrete maatregelen voorgesteld om de Europese 2020 energiedoelstellingen te realiseren. Installateurs en technici op het gebied van warmtepompen zijn geïdentificeerd als een van de beroepsgroepen met de grootste behoefte aan training op het gebied van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie.

Download hier het volledige rapport Build Up Skills (pdf) van de Europese Commissie

Reageer op dit artikel