nieuws

Nieuw programma : <i>Residential Air Handling units</i> (RAHU)

Geen categorie

Nieuw programma :  <i>Residential Air Handling units</i> (RAHU)

Het kostte het ‘Eurovent Launching Committee voor luchtbehandelingskasten voor woningen’ bijna 3 jaar van voorbereiding. Uiteindelijk werden de de handleiding- en klasseringnormen voor Residential Air Handling units (RAHU) eind 2013 afgerond.

De omvang van het programma omvat alle woningtoevoer- en afvoerventilatie-units met warmteterugwinningsystemen, waaronder lucht/lucht-warmtepompen. Het certificatieprogramma is gebaseerd op steekproeven van eenheden volgens de Europese norm EN 13141:2011. Alle tests zullen worden uitgevoerd door onafhankelijke testlaboratoria.

De volgende eigenschappen zullen worden gecertificeerd :
Lekkage klasse; drukcurven luchtstromingen; specifiek opgenomen vermogen; efficiëntie warmteterugwinning; geluidsniveaus; specifiek energiegebruik (SEC); energie-efficiëntieklasse; prestaties bij koude weersomstandigheden.

Het volgende schema wordt voorzien :
– Ondertekening van de overeenkomst door de fabrikanten van het RAHU-programma (contact apply@eurovent-certification.com ). Er is geen einddatum want dit is een vrijwillige registratie.
–  november 2014 : Publicatie van gecertificeerde gegevens op de Eurovent Certification website op 30 november 2014 voor alle fabrikanten die de overeenkomst vóór 31 mei 2014 ondertekend hebben.

Reageer op dit artikel