nieuws

ISSO-publicatie 39 aangepast aan wet- en regelgeving over WKO

Geen categorie

ISSO-publicatie 39 aangepast aan wet- en regelgeving over WKO

Gecertificeerde bedrijven en installateurs in WKO-systemen opgelet! Met de vernieuwde ISSO-publicatie 39 geeft u invulling aan de Nederlandse regelgeving en Europese normen voor wat betreft de open WKO-systemen.

Vanaf 1 oktober 2014 mogen alle werkzaamheden aan bodemenergiesystemen alleen nog worden uitgevoerd door gecertificeerde bedrijven. Dit geldt voor ontwerp, installatie en beheer. De open systemen worden behandeld in ISSO-publicatie 39 ‘Energiecentrale met warmte- en koudeopslag’. Bent u gecertificeerd, dan is deze praktijkgerichte publicatie van ISSO voor u een onmisbaar instrument.

Rendement WKO-systemen
De vernieuwde ISSO-publicatie 39 reikt ook een methode aan om het rendement van WKO-systemen over een heel jaar te bepalen. Deze gegevens zijn nodig om de Seasonal Performance Factor (SPF) vast te stellen. De nieuwe regelgeving stelt het registreren en het rapporteren van de SPF verplicht. De SPF geeft opdrachtgevers houvast en meer garantie.

Bestellen
ISSO-publicatie 39 is verschenen in boekvorm en digitaal. De digitale versie is met een abonnement te raadplegen op www.isso-digitaal.nl.

Publicaties over gesloten WKO-systemen
De (kleine) gesloten WKO-systemen worden behandeld in ISSO-publicatie 72 (ook onlangs vernieuwd!) en ISSO-publicatie 73.

Reageer op dit artikel