nieuws

Verplichte certificering warmtepompen per 1 oktober 2014

Geen categorie

Per 1 oktober 2014 gaat er een certificering gelden voor het installeren van warmtepompen. Dit vloeit voort uit de AmvB Bodemenergie (officieel Wijzigingsbesluit bodemenergiesystemen) die per 1 juli 2013 in werking getreden. Daarmee was ook deze verplichte certificering van kracht geworden welke geldt voor alle bedrijven die bodemenergiesystemen ontwerpen, installeren en/of beheren en onderhouden.

Verplichte certificering warmtepompen per 1 oktober 2014

Dit betekent in de praktijk dat elk bedrijf dat deze activiteiten wil blijven uitvoeren vanaf 1 oktober 2014 in bezit moet zijn van een erkenning van de overheidsinstantie Bodem+. Voor het verkrijgen van die erkenning heeft het bedrijf één of meerdere certificaten nodig. Dit is afhankelijk van het soort werkzaamheden dat wordt uitgevoerd.

Deze verplichte certificering geldt niet alleen voor het adviesbureau die het systeem ontwerpt of het boorbedrijf dat het ondergrondse deel realiseert. Ook het installatiebedrijf dat voor de uitvoering verantwoordelijk is, zal vanaf 1 oktober 2014 hiervoor moeten zijn gecertificeerd.

Kijk voor meer informatie op de website van het Nederlands Platform Warmtepompen.

Reageer op dit artikel