nieuws

Veranderingen als gevolg van de nieuwe Warmtewet

Geen categorie

Veranderingen als gevolg van de nieuwe Warmtewet

De nieuwe Warmtewet is per 1 januari 2014 in werking getreden. Voor consumenten en leveranciers gaat er nu al direct veel veranderen in plichten en rechten, metingen  en kosten. Toch is nog niet alles ophet gebied van warmte wettelijk vastgelegd. In het komende jaar en de jaren daarna zal vooral op het gebied van het meten van het werkelijke verbruik nog meer veranderen.

Warmtewet
De Warmtewet moet klanten van blok- of stadsverwarming beschermen tegen te hoge tarieven. De overheid stelt een maximumtarief vast voor warmte en stelt het meten van het werkelijke verbruik verplicht. De overheid houdt vanuit Autoriteit Consument en Markt (ACM) per 1 januari 2014 toezicht op de leveranciers van stads- en blokverwarming. Voor leveranciers van warmte zorgt de Warmtewet voor diverse veranderingen. Naast het aanvragen van leveringsvergunningen moeten ze in de loop van het jaar voorbereidingen treffen voor facturatie van het werkelijke verbruik.

Conferentie ‘Het Meten van Warmte’
Over dit actuele onderwerp organiseert Ensoc Conferences op 3 maart 2014 de conferentie ‘Het Meten van Warmte’. De conferentie is interessant voor betrokkenen en belanghebbenden van warmtelevering zoals energiebedrijven, leveranciers van warmteapparatuur, adviseurs, ingenieurs, facilitair medewerkers, energie-adviseurs, energie coördinatoren, beleidsmedewerkers van overheden, woningbouwverenigingen, VVE’s, energieadviseurs etc.

Reageer op dit artikel