nieuws

Informatie over energiefondsen

Geen categorie

Informatie over energiefondsen

Welke energiefondsen zijn beschikbaar voor het ondersteunen van hernieuwbare energieprojecten? Die vraag staat centraal op een bijeenkomst op 19 maart a.s. in Den Haag, georganiseerd door de projectgroep ‘Biomassa & WKK’.

Ieder jaar houdt de projectgroep ‘Biomassa & WKK’ vier workshops met aandacht voor innovatieve technologie, beleid en financiering van warmtekrachtkoppelingen op biomassa.

Workshop Horizon 2020
Met het nieuwe programma Horizon 2020 wil de EU innovatie bevorderen. Een belangrijk deel van de 6 miljard Euro voor dit programma is beschikbaar voor innovaties in de energiesector. Met de workshop willen we de kansen in kaart brengen en zoeken naar partners in het buitenland.
Kathrin Braun, projectcoördinator bij RVO NL zal spreken over Energie in Horizon 2020.

Steunregeling SDE+
De Nederlandse overheid vergoedt de onrendabele top van duurzame energie in de SDE+. Ingegaan zal worden op de wijzigingen in de SDE+ van 2014 t.o.v. 2013 en op de toekomstige ontwikkelingen in de SDE+.

Provinciale en stedelijke energiefondsen
Naast Europese en nationale steun hebben ook provincies, regio’s en grote steden eigen steunfondsen voor duurzame energie. In een tweetal rondes geven we een beeld van de mogelijkheden van verschillende regio’s.

Klik hier voor het volledige programma, locatie, eventuele kosten & aanmelding.

Reageer op dit artikel