nieuws

European Heat Pump Association EHPA over F-gassenbesluit

Geen categorie

European Heat Pump Association EHPA over F-gassenbesluit

Het Europees Parlement heeft met een grote meerderheid (644 stemmen voor, 19 tegen, 16 onthoudingen) gestemd in het voordeel van de F-gassenrevisie en volgt als zodanig de Commissie Milieubeheer en Volksgezondheid

.

Het Europees Parlement heeft de weg vrijgemaakt voor de afronding van de F-gassenverordening door het aannemen van de geconsolideerde tekst in de plenaire vergadering. Het ligt in de lijn der verwachting dat de verordening nog voor de zomer wordt gepubliceerd.
Zo’n snelle afronding is gunstig voor de warmtepompindustrie, omdat het een duidelijk kader creëert voor de toekomst, onder meer met betrekking tot onderzoek en ontwikkeling, alsmede investeringsbeslissingen.

De Europese Warmtepomp Associatie ( EHPA ) is ervan overtuigd dat de leden van de plenaire vergadering van het Europees Parlement de juiste beslissing hebben genomen bij de vaststelling – met een grote meerderheid – van de geconsolideerde tekst van de F-gassenverordening. Nu blijft voor de Europese Raad alleen het formeel onderschrijven de verordening over, voordat de tekst vertaald en gepubliceerd kan worden.

Reageer op dit artikel