nieuws

Nieuwe versie KSB-pompen voor de gebouwentechniek

Geen categorie

Nieuwe versie KSB-pompen voor de gebouwentechniek

KSB heeft een nieuwe versie van zijn Etaline inlinepompen geïntroduceerd. Energie-efficiëntie heeft voor de ontwikkelaars van de nieuwe pompen op de eerste plaats gestaan. Om deze te maximaliseren werd intensief gebruik gemaakt van de zogenaamde CFD (Computer Fluid Dynamics)-techniek als computerondersteund stromingsmodel. Op deze manier is de hydraulische vorm van de aanzuigbocht, het pomphuis en de waaiers geoptimaliseerd. Alle pompen nu al aan de ErP-richtlijn die in 2015 van kracht wordt. Ook hebben ze een hoger zuigvermogen dan de voorgaande generatie.

De nieuwe serie Etaline bestaat uit 22 pompgrootten waarvan het maximum motorvermogen bij 55 kW ligt. De grootste capaciteit bedraagt 700 kubieke meter per uur en de maximale opvoerhoogte is 95 meter. De huizen van nodulair gietijzer en de mechanische asafdichtingen zijn ontworpen voor bedrijfsdrukken van maximaal 16 bar. De zuig- en persflenzen zijn geboord overeenkomstig EN 1092 dan wel overeenkomstig ASME-afmetingen en zijn in alle materialen leverbaar. De waaiers kunnen van gietijzer JL 1040, tinbrons CC 480K-GS of roestvrijstaal 1.4408 worden vervaardigd, afhankelijk van de beoogde toepassing.

Standaard worden mechanische asafdichtingen overeenkomstig EN 12756 toegepast. Deze worden in een groot aantal materiaalvarianten aangeboden. De maximale bedrijfstemperatuur ligt bij 140 graden Celsius. De afdichtingsruimte heeft een conische vorm. Iedere pomp wordt met een aan het bedrijfspunt aangepaste waaier geleverd.  Klanten kunnen bij de keuze van de aandrijving kiezen tussen IE2-, IE3- en IE4-elektromotoren. Uitwisselbare slijtringen zorgen ook na veeljarig bedrijf voor een hoge service- en onderhoudsvriendelijkheid. Tot een vermogen van 45 kW kunnen optioneel op de motor gemonteerde toerentalregelsystemen van het type PumpDrive worden geleverd.

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

Reageer op dit artikel