nieuws

Hoe Lidl duurzaam onderneemt met warmtepompen

Geen categorie

Hoe Lidl duurzaam onderneemt met warmtepompen

„Ons motto is de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. Dat gaat heel goed samen met duurzaam ondernemen”, vertelt Marcel Ganzeboom, hoofd bouwzaken bij Lidl Nederland. „Wij zijn bijvoorbeeld van nature al zuinig met grondstoffen.” Maar ook het gebruik van warmtepompen is al acht jaar gemeengoed bij Lidl.

Lidl bouwt alle nieuwe supermarkten volgens de maatlat ‘zeer duurzame utiliteitsbouw’ van RVO.nl. Deze maatlat is er zowel voor nieuwbouw als voor renovatie utiliteitsbouw.

Op welke manieren past Lidl duurzaam ondernemen toe?
„Het komt in alle facetten van onze bedrijfsvoering terug, van onze producten tot onze filialen. In de koeling en diepvries vind je bijvoorbeeld alleen wild gevangen vis met het MSC-keurmerk voor duurzame visvangst  En we gebruiken bij de bouw van filialen al acht jaar warmtepompen in plaats van gas. Ook bouwen we alle nieuwe winkels op een duurzame manier, met FSC-gecertificeerd hout en groene energie. Sinds 2011 doen we dit standaard volgens de maatlat voor zeer duurzame utiliteitsbouw van RVO.nl. In 2013 openden we zelfs het meest duurzame distributiecentrum van Nederland.”

Lees het volledige artikel op de site van RVO.

Reageer op dit artikel