nieuws

HFK-belastingen en fiscale stimuleringsmaatregelen in Europa

Geen categorie

HFK-belastingen en fiscale stimuleringsmaatregelen in Europa

Nieuwe gids van Shecco over natuurlijke koudemiddelen vrijgegeven. De gids geeft een overzicht van Europese milieuheffingen op HFK koudemiddelen of fiscale maatregelen die de toepassing van natuurlijke koudemiddelen kunnen bevorderen.

Shecco’s nieuwe publicatie «GUIDE+: HFC taxes & fiscal incentives for natural refrigerants in Europe» : ‘HFK-belastingen & fiscale prikkels voor natuurlijke koudemiddelen in Europa’ geeft een uitgebreid overzicht van de bestaande en voorgestelde fiscale maatregelen in de belangrijkste Europese landen, gericht op het verminderen van het gebruik en de uitstoot van HFK’s in HVAC & R sectoren en het stimuleren van de overstap naar klimaatvriendelijke technologieën.

De maatregelen die in deze publicatie worden beoordeeld zijn onder meer:

  • milieubelastingen op HFK’s (in overeenstemming met het ‘vervuiler-betaalt-principe’);
  • subsidies;
  • verbeterde belastingverminderingsregelingen (voor investeringen in klimaatvriendelijke technologieën op zowel nationaal als regionaal niveau).

Klik hier voor meer informatie over inhoud en prijzen op de site van shecco Publications

Reageer op dit artikel