nieuws

GUIDE Europa praktijkstudies: DTI ammoniakwarmtepompconcept met split-condensor

Geen categorie

Danish Technological Institute ( DTI ) heeft onlangs een hoog-efficiënte ammoniakwarmtepomp met een verwarmingsvermogen van ongeveer 380kW ontwikkeld in Denemarken. Het project heeft het potentieel aangetoond van het optimaliseren van de warmtepompprestaties en -efficiëntie met behulp van onderkoeling en een split-condensor. De tweede editie van GUIDE Europa bevat een overzicht van het innoverende karakter van de ammoniakwarmtepomp.

GUIDE Europa praktijkstudies: DTI ammoniakwarmtepompconcept met split-condensor

De ammoniakwarmtepomp is gebouwd door Svedan industriële koeling (Svedan Industri Køleanlæg) .

Het vernieuwende systeem met een splitcondensor
In het project is een ammoniakwarmtepomp met hogedrukzuigercompressor en een nieuwe split-condensor ontwikkeld om potentiële efficiëntie-optimalisatie aan te tonen. De splitsing van de condensor in twee delen kan worden gebruikt om kleinere temperatuurbenaderingen te verkrijgen en daardoor een verbeterde efficiëntie van de warmtepomp met gelijk warmtewisselaaroppervlak, vergeleken met de traditionele oplossing met aparte condensor en de-superheater. Het split-condensorontwerp kan ook worden benut voor het verwarmen van een aanzienlijk deel van de totale verwarmingscapaciteit tot een temperatuur ver boven de condensatietemperatuur.

Reageer op dit artikel