nieuws

Verkoop Zweedse warmtepomp steeg in 2013 met 4%

Geen categorie

Verkoop Zweedse warmtepomp steeg in 2013 met 4%

Ondanks een slechte start van het jaar bleek 2013 voor de warmtepompindustrie in Zweden toch beter dan 2012.

De grootste omzetstijging werd behaald in de afgevoerdelucht-warmtepompen (+ 9%). Grondbron-warmtepompen en lucht/waterwarmtepompen stegen beide met 2%. Dit blijkt uit cijfers van de Swedish Heat Pump Association (SVEP).

“Het was te verwachten dat de positieve trend van het derde kwartaal stabiel zou blijven in het vierde kwartaal van 2013. Door deze sterke afsluiting van het jaar gaat de Zweedse warmtepompmarkt met vertrouwen het nieuwe jaar in”, zegt Per Jonasson, voorzitter van de SVEP.

In 2013 is de waarde van de warmtepompverkoop in Zweden op consumentenniveau berekend op ongeveer 650 miljoen euro. Dit is een stijging met 7% in vergelijking met 2012.

Reageer op dit artikel