nieuws

AHRI doet nieuwe tests koudemiddelen met laag GWP

Geen categorie

AHRI doet nieuwe tests koudemiddelen met laag GWP

Het Amerikaanse Air Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute ( AHRI ) lanceert de tweede fase van zijn evaluatieprogramma voor alternatieve koudemiddelen met een lage GWP  (Low GWP Alternative Refrigerants Evaluation Programme – AREP ).

De eerste fase werd eind december voltooid. Nu gaat AHRI gebieden die niet eerder zijn behandeld verder onderzoeken. Dit omvat onderzoek naar:

  • de prestaties van koudemiddelen in hoge omgevingscondities
  • koudemiddelen in toepassingen die niet getest zijn in de eerste fase
  • nieuwe koudemiddelen die geïdentificeerd zijn sinds het testprogramma begon.

“Dit programma is een uitstekend voorbeeld van het milieubewustzijn van onze industrie”, aldus AHRI-president en ceo Stephen Yurek. “Het onderzoek in deze tweede fase zal het programma uitbreiden zodat het relevant wordt voor vrijwel de gehele wereld”, zei hij.

De eerste fase begon in 2011 als een industrie-breed onderzoek naar aanleiding van de milieugevolgen van koudemiddelen met een hoog GWP. Het onderzoek wilde veelbelovende alternatieve koudemiddelen met een laag GWP identificeren voor de belangrijkste productcategorieën waaronder airconditioners, warmtepompen en warmtepomp-boilers, luchtontvochtigers, chiller, ijsmakers en koelinstallaties.

AHRI vraagt om toepassingen van OEM’s, universiteiten en laboratoria om tests uit te voeren op koudemiddelen voor de tweede fase. Geïnteresseerde bedrijven worden verzocht om contact op te nemen met AHRI vice-president van regelgeving en onderzoek Karim Amrane .

AHRI zal vandaag (16 januari) in New York de resultaten van de eerste fase te presenteren op de lage-GWP AREP-conferentie.

Klik hier voor nadere informatie over het AHRI AREP Programme.

Reageer op dit artikel