nieuws

Nathan Alpha-InnoTec Boosterconcept genomineerd voor VSK Award

Geen categorie

Nathan Alpha-InnoTec Boosterconcept genomineerd voor VSK Award

Het Nathan Alpha-InnoTec all-electric Boosterconcept, dat eerder dit jaar met groot succes werd ingezet in het multifunctionele woon- en voorzieningscomplex Sophiastaete in Hendrik Ido Ambacht, werd recent genomineerd voor een VSK award. Het all-electric concept voor warmtapwaterbereiding is hiermee een van de vier innovaties die meedingt voor een VSK award in de categorie Systeemoplossingen.

Het Nathan Alpha-InnoTec all-electric Boosterconcept maakt het mogelijk om all-electric warm tapwater te bereiden met aanvoertemperaturen onder de 70 ˚C. De innovatieve oplossing is een gezamenlijke ontwikkeling van warmtepompfabrikant Alpha-InnoTec en de Nathan Group en bevat componenten van de merken ThermoPlus, Alpha-InnoTec, Komfort en Uponor. De doordachte systeemoplossing zorgt voor all-electric verwarming, koeling en warmtapwaterbereiding op basis van lage distributietemperaturen in collectieve duurzame projecten. Een centrale Alpha-InnoTec SWP warmtepomp geeft haar relatief lage temperatuur af aan zowel de lagetemperatuurverwarming als de individuele Boosterwarmtepomp in elke woning. De Boosterwarmtepomp verhoogt deze temperatuur vervolgens naar een veilige tapwatertemperatuur, daar waar het gebruikt wordt.

Reageer op dit artikel