nieuws

Itho Daalderop lanceert Booster-warmtepomp BWP

Geen categorie

Itho Daalderop lanceert Booster-warmtepomp BWP

Itho Daalderop heeft tijdens de Energiebeurs in Den Bosch de door Ecoon ontwikkelde Booster-warmtepomp BWP gepresenteerd. Hiermee neemt Itho Daalderop het vermarkten van deze warmtepomp over van Ecoon. Wel blijft Ecoon als specialist op het gebied van laagtemperatuursystemen nauw betrokken bij de projectrealisatie, markt- en productontwikkeling.

De warmtepomp BWP combineert een laag energieverbruik en hoge energieprestaties (COP van 4,78 op de 2 kW uitvoering zonder voorverwarmer) met een hoog tapwatercomfort. Hierdoor zorgt de Booster warmtepomp BWP op een zeer efficiënte wijze voor warm tapwater in woningen die op een laagtemperatuur of weersafhankelijk geregeld warmtenet zijn aangesloten. In combinatie met verschillende goed geïsoleerde boilervaten kan legionellaveilig warm tapwater worden gemaakt in alle tapklassen en meer.
De hoge COP van 4,78 (2 kW uitvoering zonder voorverwarmer) in combinatie met een zeer interessante prijsstelling zorgt ervoor dat dit product een goed alternatief is voor bijvoorbeeld warmtepompboilers. Met de Booster warmtepomp kan eenvoudig een capaciteitsvergroting (bijvoorbeeld CW6) gerealiseerd worden, die geen invloed heeft op het vastrecht of aansluitcapaciteit bij de eindgebruiker. Er bestaat zelfs de mogelijkheid, onder bepaalde omstandigheden, tot het koelen van de woning.
De Itho Daalderop Booster-warmtepomp wordt geleverd in een thermisch vermogen van 1 of 2 kW. De maximale warm tapwatertemperatuur is 70°C. De Booster warmtepomp kan gebruikt worden in combinatie met een thermische voeding (bron) van +15 tot +40°C. Beide zijden van de warmtepomp zijn voor tapwater toegestaan. De warmtepomp is onderhoudsvrij. Tevens is het de stilste Booster warmtepomp in zijn soort is en bovendien de kleinste. Handig is het formaat, waardoor plaatsing in een keukenkastje of meterkast geen enkel probleem is. Dit alles maakt de Itho Daalderop Booster warmtepomp BWP ideaal voor woningen in diverse prijsklassen (voor nieuwbouw en renovatie en voor hoog- en laagbouw) en voor de meest uiteenlopende laagtemperatuurprojecten.Tot slot biedt Itho Daalderop, net als op haar andere producten, 5 jaar garantie op de Booster warmtepomp. Dankzij een Booster warmtepomp kan met een lagere aanvoertemperatuur van het collectieve systeem worden volstaan. De opwekking kan daardoor gevarieerder en duurzamer. Bovendien is er een aanzienlijk reductie van transport- en stilstandsverliezen ten opzichte van hoog temperatuur warmtenetten.

Reageer op dit artikel