nieuws

Wolter & Dros blaast WKO-installaties nieuw leven in met WKO Garant

Geen categorie

Wolter & Dros blaast WKO-installaties nieuw leven in met WKO Garant

Na het Sint-Nicolaaslyceum in Amsterdam en het ROC Rijn-IJssel in Arnhem, kiest ook UPC Nederland in Leeuwarden voor WKO Garant van Wolter & Dros. WKO Garant is de nieuwe dienst van Wolter & Dros voor eigenaren of beheerders van gebouwen met een WKO-installatie. Met WKO Garant optimaliseert de technisch dienstverlener WKO-installaties en garandeert zij resultaat.

Van de klanten gaat veel waardering uit naar de exclusieve internet applicatie voor monitoring. Marga Petridean, manager Facilities bij UPC Nederland geeft aan ‘wij zijn enthousiast over de mogelijkheden van de monitor, het zorgt ervoor dat wij de klimaatinstallaties nog beter kunnen monitoren. Monitoring, met als doel efficiënt energiegebruik en bewustwording, belangrijke speerpunten in ons BREEAM Excellent gecertificeerde kantoorgebouw in Leeuwarden’.

WKO Garant

De dienst is bestemd voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een WKO-installatie die niet optimaal functioneert. WKO Garant omvat drie stappen; 1. een quick scan, 2. implementatie Energy Performance Monitor (EPM) en 3. proactief beheer. Na een uitgebreide analyse van de installatie wordt de voorziening aan de EPM gekoppeld en gemonitord. De prestaties van de installatie worden vergeleken met een benchmark. Optimalisaties of verbeteracties die nodig zijn om tot de gewenste resultaten te komen worden vastgelegd en in overleg met de klant uitgevoerd. Vervolgens voert Wolter & Dros minimaal vijf jaar proactief het beheer over de WKO-installatie.

Gegarandeerd resultaat

Met WKO Garant garandeert Wolter & Dros niet alleen complete ontzorging van de klant, maar ook resultaat. Voor aanvang van de overeenkomst wordt duidelijk het verwachte resultaat met de klant afgestemd. Het betreft concrete resultaten zoals een besparing op de energiekosten, reductie van de CO2-uitstoot en/of het voldoen aan de vergunningseisen. Om de daad bij het woord te voegen, werkt Wolter & Dros volgens het ‘no cure less pay’ principe. Worden de resultaten niet volledig behaald, dan betaalt de klant naar verhouding minder.

Energy Performance Monitor

Een belangrijk onderdeel van WKO Garant is de Energy Performance Monitor (EPM). De exclusieve internet applicatie geeft in één oogopslag een compleet overzicht weer van de duurzame, financiële en technische prestaties van energievoorzieningen. De EPM toont in één overzicht aan of aan de vergunningscriteria van de provincie wordt voldaan, wat de besparing is qua energiekosten, wat de behaalde CO2-reductie is en wat het energieverbruik van het gebouw is. Bij elke waarde is een norm gesteld, zodat direct is af te lezen of de beoogde resultaten behaald worden. Kijk voor meer informatie op www.wolterendros.nl/wkogarant.

Reageer op dit artikel