nieuws

Ricoh koelt datacentrum middels wko

Geen categorie

Ricoh Nederland heeft een nieuw hoofdkantoor betrokken in het Paleiskwartier in Den Bosch. ICTroom ontwierp en bouwde een energie-efficiënte computerruimte met een uitzonderlijk lage PUE en gebruikmakend van een WKO-installatie (warmte koude opslag).

Ricoh behoort wereldwijd tot een van de honderd meest duurzame bedrijven. Duurzaamheid is in haar beleid dan ook een belangrijke pijler. Een computerruimte met een verantwoorde Power Usage Effectiveness (PUE) is daar onderdeel van. ICTroom heeft voor Ricoh Nederland een computerruimte met een extreem lage PUE van maar liefst 1,14 ontworpen. Een van de laagste waarden die in Nederland gerealiseerd zijn voor een kantooromgeving.

Arjan Rops, senior project manager bij Ricoh: ‘Onze nieuwe computerruimte past precies in wat Ricoh wil uitstralen. Verantwoord ondernemen en efficiënt omgaan met energie zit in de genen van dit bedrijf. Wij willen iets aan de maatschappij en het milieu teruggeven.’

Reageer op dit artikel