nieuws

Repowermap maakt warmtepompinstallaties online zichtbaar

Geen categorie

De European Heat Pump Association (EHPA) participeert in het Europese Repowermap-project, waarmee het gebruik van duurzame energie en de inzet van energie-effiënte installaties moet worden gestimuleerd. Dit gebeurt aan de hand van een online kaart, die tot doel heeft duidelijk te maken welke systemen er beschikbaar zijn op de markt. Bovendien moet hij ervoor zorgen dat meer consumenten voor duurzame energie en energie-efficiënte systemen kiezen.

De EHPA heeft zich ten doel gesteld zoveel mogelijk warmtepompinstallaties op de Repowermap te krijgen. Daarmee wil de organisatie bewerkstelligen dat consumenten warmtepomptechnologie niet langer als een ‘niche product’ zien. Het besef moet worden opgewekt dat het om technologie gaat die overal ter wereld wordt toegepast om in de dagelijkse behoefte aan warmte, koeling en warmtapwater te voorzien.
Om het kaartproject tot een succes te maken, roept de EHPA op om de kaart aan te vullen met bestaande warmtepompinstallaties. De kaart kan worden gevonden op de website van de EHPA.

Reageer op dit artikel