nieuws

Stichting PHOE biedt avondopleiding ‘Duurzame Energie’ aan

Geen categorie

Voor duurzame energie en de realisatie van 60 miljoen kubieke meter groen grasproductie trekt de provincie Drenthe 300 miljoen euro uit. De investering wordt verdeeld over de jaren tot 2015.

Ondernemers kunnen met de provincie een zogeheten Green Deal afsluiten. Een zakelijke overeenkomst waarbij een bedrijf aangeeft welke investeringen zij op het gebied van duurzame energie doet. De provincie steunt deze plannen dan financieel. Wilt u het duurzame voorbeeld van Drenthe volgen? Dan is de Post-HBO opleiding zéker iets voor u.

Programma

De stichting PHOE (Post Hoger Onderwijs Energiekunde) heeft de avondopleiding ‘Duurzame Energie’ ontwikkeld. In zes avonden en een dag worden de principes behandeld die aan de winning van duurzame energie ten grondslag liggen. Er wordt gestart met het schetsen van het kader van energietransitie en duurzame energievoorziening. Daarna worden de onderwerpen zon, wind, biomassa, warmtepompen en energieopslag modulair behandeld evenals de laatste stand van zaken betreft beleid en wetgeving. De opleiding rond af met een volledige dag rekenen en casuïstiek. Uw kennis wordt getentamineerd en u ontvangt u na het behalen van dit tentamen een diploma. Tijdens de opleiding wordt er intensief gebruik gemaakt van een digitale leeromgeving. Deze opleiding start op 14 maart 2013.

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor adviseurs bij adviesbureaus,
energiecoördinatoren bij bedrijven en overheden en consultants van financiële instellingen. Ook voor degenen die dagelijks te maken hebben met de beslissers omtrent duurzame energie, of de beslissers adviseren, en behoefte hebben aan theoretische kennis over duurzame energie, is deze opleiding uitermate geschikt.

Geïnteresseerd?

Wij sturen u graag de uitgebreide folder met het programma. Neemt u voor verdere informatie contact op met Stichting PHOE, telefoon (035) 683 88 33, of stuur een e-mail naar cpost@FBbv.nl.

Website: www.phoe.nl.

Reageer op dit artikel