nieuws

Duurzame school Heerhugowaard geopend

Geen categorie

Vandaag wordt het nieuwe schoolgebouw Focus aan de Umbriëllaan in Heerhugowaard officieel geopend. Het nieuwe schoolgebouw biedt onderdak aan twee scholen: praktijkschool Focus (voormalige school Polsstok voor praktijkonderwijs in Alkmaar) en de afdeling vmbo-beroepsgericht van het Huygens College. In totaal gaat het om zo’n vierhonderd leerlingen.

Het markante zeshoekige gebouw voorziet geheel in zijn eigen energiebehoefte. Daarvoor zorgen 672 zonnepanelen op het dak (het grootste zonnedak van Noord-Holland) en een warmwaterketel die brandt op houtpallets. Deze ketel zorgt voor de warmte in de keukens en in de doucheruimtes van de sportzalen. De temperatuur van het schoolgebouw wordt op peil gehouden door een wko-installatie met warmtepomp. De in het gebouw geïntegreerde kas, die gebruikt wordt voor het ‘groene’ onderwijs, levert eveneens een bijdrage aan een goed binnenklimaat.

Reageer op dit artikel