nieuws

Paleis van Justitie verwarmd door wko met warmtepomp

Geen categorie

Het Paleis van Justitie op IJDock in Amsterdam is afgelopen week door ASR Vastgoed Ontwikkeling overgedragen aan de Rijksgebouwendienst. Aannemer J.P. van Eesteren heeft de twee gebouwen (circa 34.000 m2) voor onderdelen van het Openbaar Ministerie en het gerechtshof Amsterdam gerealiseerd.

Het ontwerp is van Claus en Kaan architecten uit Amsterdam. De nieuwbouw heeft het duurzaamheidscertificaat BREEAM en zal een groot deel van de huidige verschillende onderkomens van de gerechtelijke organisatie vervangen. Vanaf 16 april 2013 vinden alle zittingen plaats in de nieuwbouw. .

Duurzaam en kwalitatief hoogwaardig

“Het project IJDock wordt gekenmerkt door hoogwaardige materialen en detaillering”, aldus Charles Scholten, directeur Techniek en Realisatie van ASR Vastgoed Ontwikkeling, “Ik durf te stellen dat de architect, opdrachtgever en gebruiker in zeer nauw overleg werkelijk een gebouw van blijvende waarde hebben gecreëerd”. Het 34.000 m2 metende Paleis van Justitie is getoetst op energiezuinigheid en duurzaamheid op basis van het Breeam nieuwbouwcertificeringsschema en is gewaardeerd met twee sterren. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld door warmte koude opslag (WKO) in de bodem gecombineerd met een warmtepomp.

Reageer op dit artikel