nieuws

Carrier introduceert Aquaforce met Greenspeed technologie

Geen categorie

Carrier introduceert Aquaforce met Greenspeed technologie, een volledige serie watergekoelde koelmachines en warmtepompen met nieuwe frequentiegeregelde schroefcompressoren. De nieuwe serie is gebaseerd op de befaamde AquaForce® machines en biedt verbeterde prestaties voor gebouwen met wisselende belasting. Carrier, wereldleider in high-tech verwarmings-, klimaat- en koeloplossingen is een divisie van UTC Climate, Controls & Security en een onderdeel van United Technologies Corp. (NYSE:UTX).

Één van de voornaamste kenmerken van Greenspeed technologie is de frequentiegeregelde schroefcompressor die het energieverbruik en geluidsemissies bij deellast aanzienlijk vermindert. Deze innovatieve technologie is gebaseerd op een platform dat uitvoerig is getest en biedt stabiel bedrijf bij een hoge condensatietemperatuur zonder het risico van een surge, zoals zich kan voordoen bij centrifugaalcompressoren wanneer deze fungeren als warmtepomp of gekoppeld zijn aan een droge koeler, of wanneer de belasting het hoogst is.

Aquaforce met Greenspeed technologie is nu uitgerust met de strak vormgegeven Touch Pilot regelaar, een nieuwe generatie van Carriers geïntegreerde regelaars. De Touch Pilot biedt klanten een gebruiksvriendelijk aanraakscherm dat via één duidelijk kleurenscherm verbeterde internet-functies en eenvoudige toegang tot alle parameters biedt.

In vergelijking met een koelmachine met schroefcompressor en vast toerental kan het jaarlijkse energieverbruik van gebouwen met een wisselende koellast met wel 30% worden verminderd. Aquaforce kan de elektriciteitskosten en CO2-footprint van een gebouw verminderen, waardoor het de ideale klimaat- en verwarmingsoplossing is voor milieuverantwoorde gebouwen. De machine is buitengewoon betrouwbaar en zorgt voor minimale bedrijfskosten en gereduceerde servicekosten.
De veelzijdige Aquaforce met Greenspeed technologie is een oplossing voor onder andere verwarmingssystemen, koelsystemen en systemen met variabele waterstroming.

Carrier ondersteunt de trend om gebouwen met steeds hogere energieprestaties te ontwerpen. Op basis van Total Cost of Ownership (TCO) berekeningen biedt Aquaforce met Greenspeed technologie, in veel toepassingen, een terugverdientijd van minder dan twee jaar ten opzichte van traditionele alternatieven.

Reageer op dit artikel