nieuws

Frankrijk overweegt ban op alle HCFK-apparatuur

Geen categorie

Het Franse ministerie van Milieu stelt een verbod in te gaan stellen op alle HCFK-apparatuur. Dit verbod zou voor het einde van 2017 oim werking moeten treden. Het is in Europa al sinds januari 2010 verboden om nieuwe HCFK-koudemiddelen (zoals R22, R134a, enR141b) te gebruiken.

Eind 2014 wordt het bovendien verboden om gerecycled koudemiddel in te zetten voor onderhoud en het bijvullen van bestaande systemen. EU-wetgeving laat echter toe dat er nog steeds op HCFK gebaseerde systemen worden gebruikt, zolang er maar geen nieuwe koudemiddel hoeft te worden toegevoegd als bijvulling.

Het voorstel van de Franse regering is onlangs door een vertegenwoordiger van het Franse ministerie van Ecologie, Duurzame Ontwikkeling en Energie bekendgemaakt tijdens een symposium. Volgens het Franse vakblad RPF werd daarbij ingegaan op besprekingen binnen het ministerie waarbij “een verplichting voor de eigenaren van airconditioning- en koelinstallaties of warmtepompen om de HCFK-koudemiddelen hiervan vóór 31 december 2017 te verwijderen zou zijn opgenomen”.

Reageer op dit artikel