nieuws

13 november: Open dag duurzame installaties Den Bosch

Geen categorie

Op 13 november wordt er bij Degreef & Partner op bedrijventerrein De Brand in Den Bosch een open dag georganiseerd. Hier kunnen geïnteresseerde bedrijven een aantal maatregelen zien die genomen zijn om de medewerkers een comfortabelere werkomgeving te bieden en tevens om energie en kosten te besparen. Dit project is gerealiseerd d.m.v. samenwerking met 2 collega-ondernemingen op De Brand, Klimax Installatiebedrijven en Van Mackelenbergh Electro.

Klimax Installatiebedrijven heeft voor de kantoren een warmtepompsysteem op basis van lucht-lucht gecombineerd met warmteterugwin (WTW) ventilatie en individuele regeling toegepast. In het magazijn hebben we ventilatoren aangebracht die in de winter de warme lucht naar beneden drukken. Hierdoor bespaar je op eenvoudige wijze tot 40% van het gasverbruik.

De firma Van Mackelenbergh heeft in het kantoor deel het verlichtingsniveau tot wel 300% verhoogt waardoor nu alle werkplekken een comfortabel lichtniveau hebben. In deze tijd wordt 80% van onze informatie via de ogen verkregen en is een goede verlichting hierbij onontbeerlijk. In de magazijnen is een zeer efficiënte verlichting aangebracht. Door een goede gelijkmatigheid en verbetering van het lichtniveau zijn de producten van hoog tot laag goed te herkennen. Deze maatregelen resulteren in een reductie van ongeveer 30.000 KWh op jaarbasis. Wat overeenkomt met 19.000 kg vermindering van Co2 uitstoot. Daarbij nog opgeteld de besparing op vervangingskosten.

Is er een gemiddelde investering terugverdientijd gerealiseerd van ongeveer 5 jaar. Toch een rendement van 20%, waarbij ook in acht te nemen dat de verlichtingsinstallatie technisch ook weer in perfecte staat is. Van Mackelenbergh elektro b.v. beheerst deze technieken tot in detail. Dat laat deze installateur mede zien in hun bedrijfspand, dat de status van `meest duurzaam` heeft verkregen vanuit SenterNovem. En waar men ook beschikt over een eigen lichtcentrum.

Op 13 november staan om 10:00 uur en om 14:00 uur specialisten van bovenstaande bedrijven klaar om u een rondleiding te geven en in detail de genomen maatregelen uit te leggen.

U kunt zich aanmelden middels een email aan Roos@degreef-partner.nl ovv Open dag met een vermelding van uw tijdstip van bezoek, 10:00 uur of 14:00 uur.

Reageer op dit artikel