nieuws

Secoia en Duwaco intensiveren gezamenlijke passie voor duurzaamheid

Geen categorie

Secoia en Duwaco breiden hun samenwerking op het gebied van innovatieve binnenklimaat- en energiesystemen verder uit. Secoia neemt alle verkoop- en marketingactiviteiten van Duwaco over, zodat deze specialist in duurzame warmtepomp combisystemen zich meer kan toeleggen op de techniek en de ontwikkeling van nieuwe producten.

Tegelijkertijd kan Duwaco optimaal profiteren van het internationale netwerk van Secoia en versterkt de samenwerking de R&D-activiteiten van Duwaco. De krachtenbundeling is een logische stap van twee bedrijven die een gezamenlijke passie voor duurzaamheid delen.

Secoia is een nieuwe aanbieder van innovatieve binnenklimaatsystemen, die zich begin dit jaar tijdens de VSK aan het publiek gepresenteerd heeft. Secoia streeft naar energieneutrale woningen en zelfvoorzienende gebouwen. Daarvoor werkt het bedrijf op basis van een totaalconcept dat het volledige traject beslaat. Doordat Secoia in de projecten uitsluitend de producten van systeempartners Duwaco, Jaga en Qbus toepast, kan het bedrijf de werking van het totale systeem verzekeren en afnemers ontzorgen.


Basisopstelling

De oplossingen van Secoia zijn gebaseerd op één basisopstelling, die voor kantoren, zorginstellingen, scholen en woningen kan worden uitgebreid en aangepast aan de wensen van de opdrachtgever. In ons streven naar energie neutrale woningen staat de behoefte van de bewoners voorop, aldus Johan van Putten, adviseur bij Secoia. “Temperatuur moet afzonderlijk te regelen zijn. Verder zijn wij van mening dat een goed geïsoleerde woning volledig energieneutraal gemaakt kan worden. Zodra de energievraag beperkt is, kunnen wij de binnenklimaatopwekking verzorgen voor zowel warmte als elektra.

Over Duwaco

Duwaco is specialist in innovatieve klimaat- en energiesystemen die CO2-neutraal en kostenbesparend zijn. Duwaco beschikt over een eigen productieplant waar de warmtepompen op milieuvriendelijke wijze geproduceerd worden. Door de verplaatsing van de verkoop- en marketingactiviteiten naar Secoia in Den Bosch, gaat de vestiging met het hoofdkantoor van Duwaco in Nunspeet in een afgeslankte vorm verder.

Over Secoia

Secoia streeft als aanbieder van innovatieve binnenklimaatsystemen naar evenwicht tussen mens en natuur. In praktijk betekent dat het zoveel mogelijk behouden van energie, zo optimaal mogelijk gebruikmaken van natuurlijke energiebronnen en zo min mogelijk schade toebrengen aan de natuur.

Reageer op dit artikel