nieuws

Waterkotte completeert warmtepompassortiment Techneco

Geen categorie

Begin september heeft Techneco uit Delft een belangrijke range warmtepompen van het merk Waterkotte aan zijn al uitgebreide assortiment warmtepompen toegevoegd. Techneco is vanaf heden de officiële vertegenwoordiger van deze Duitse warmtepompspecialist in ons land. Het Delftse bedrijf, dat zich volledig richt op duurzame energie-oplossingen, brengt in eerste instantie de warmtepompen met de grotere vermogens (50 tot 500 kW) van Waterkotte op de markt.

Waterkotte is al vele jaren actief als gespecialiseerde fabrikant van kwalitatief zeer goede warmtepompen met hoge COP’s. In ons land is Techneco al meer dan vijftien jaar leverancier en specialist in het marktsegment van warmtepompen. Tot op heden waren de elektrische warmtepompen met een vermogen van 50 kW tot 500 kW daarin nog niet of nauwelijks vertegenwoordigd. Vandaar dat de toestellen van Waterkotte voor Techneco een belangrijke aanvulling zijn in het assortiment.

„In onze groeiende klantenkring ontdekten we steeds meer mogelijkheden voor grotere toestellen met meer vermogen. Daarom gingen we op zoek naar een fabrikant die zich echt specialiseert in warmtepompen, daarin al een goede reputatie heeft, en ons kan helpen om oplossingen met grotere vermogens aan te bieden”, vertelt Pieter van Alphen, directeur van Techneco. „Bij de Duitse fabrikant Waterkotte vonden we al die eigenschappen in één bedrijf.” De warmtepompen van Waterkotte zijn beschikbaar in twee series. De Maxi-lijn zijn warmtepompen met enkele en dubbele compressoren en voorziet in toestellen met een vermogen van 50 tot 230 kW. De Power-lijn is een range toestellen met schroefcompressoren die voor een opwekvermogen van 190 tot 500 kW kunnen zorgen.

Het zijn vooral de projecten met grote, collectieve cv-installaties en uitgebreide WKO-systemen waar er vraag is naar warmtepompen met vermogens tussen de 50 en 500 kW. Daarnaast is ook de glastuinbouw een relatief nieuw marktsegment voor Techneco waarin men steeds vaker warmtepompen en WKO’s gebruikt om kassen te verwarmen én te koelen.
„Wij merken ook dat vastgoedbezitters open staan voor duurzame oplossingen om bestaande gebouwen zo gunstig mogelijk te renoveren. Zo kan men het energieverbruik minimaliseren en het pand met een aantrekkelijk energielabel weer interessant maken. Meestal kiezen wij in zulke projecten voor een hybride oplossing, waarbij de warmtepomp de basislast verzorgt en een gasgestookte hr-ketel de pieken afdekt. De toestellen van Waterkotte zijn in deze renovatieprojecten de perfecte aanvulling op ons assortiment”, aldus Van Alphen.

Reageer op dit artikel