nieuws

Panasonic lanceert 3- en 5kW Aquarea-modellen

Geen categorie

Panasonic breidt haar Aquarea-gamma van ‘lucht-naar-water’-warmtepompen uit met de lancering van de nieuwe 3- en 5kW split-units. Deze nieuwe compacte systemen zijn makkelijk te installeren, goedkoop in gebruik en bieden een uitstekende energieprestatie. Ze zijn ideaal voor kleinere huizen, sociale-woningbouw en panden waar geen gastoevoer aanwezig is, of waar de huiseigenaar wil afstappen van een gasboiler om geld te besparen.

Super efficiënt

Speciaal voor huizen met een lage energieconsumptie zijn er ‘warmte’- en ‘warmte & koeling’-versies van de nieuwe Aquarea 3- en 5kW-modellen beschikbaar. Panasonic’s koelingscyclus en waterstroomcontrole zijn gecombineerd met een omvormer met hoge efficiëntie en een warmtewisselaar, wat zeer aanzienlijke besparingen oplevert. Het Aquarea 3kW-model bereikt hiermee een COP (Coefficient Of Performance) van 5 bij een temperatuur van 7 ºC en is in staat om deze capaciteit en efficiëntie vast te houden tot een buitentemperatuur van -20 ºC.

Panasonic HR200-warmwatertank

Dankzij de innovatieve technologie en geavanceerde controlemogelijkheden kan de Aquarea-warmtepomp zijn hoge capaciteit en efficiëntie behouden, zelfs met buitentemperaturen tot wel -20 ⁰C. Om de energie-efficiëntie van het systeem nog verder te verbeteren, kennen de nieuwe Aquarea 3- en 5kW-versies een A-klasse pomp met drie verschillende snelheden, zodat zij zich aan de vereiste waterstroom kunnen aanpassen. De software die Panasonic in deze units gebruikt, is aangepast aan de eisen van woningen met een lage energieconsumptie, zodat – ongeacht het weer – de energieconsumptie van de unit wordt geoptimaliseerd. In combinatie met de nieuwe Panasonic HR200-warmwatertank leveren de 3- en 5kW-units warmwater met een temperatuur van 55 °C, zelfs met een buitentemperatuur tot -15 °C. De HR200-tank is speciaal ontworpen voor een koppeling met warmtepompen en kenmerkt zich door een oppervlakte van 1,8 m² en hoge efficiëntie.

Aquarea split-units zijn enkel-fase; aparte binnen- en buitenunits. De buitenunits geven weinig geluidsoverlast met een beoordeling van slechts 47/48 dB – ideaal om in appartementencomplexen of compacte woonwijken te installeren, zodat geen geluidsoverlast voor buren en andere bewoners ontstaat./b>

Eenvoudig te beheren

Panasonic heeft nu ook de door Intesis Software ontwikkelde ‘IntesisHome’ smartphone app aan de Aquarea-lijn toegevoegd. Hiermee kan de verwarming en airconditioning worden beheerd via de mobiele telefoon. Er is zowel een iPhone- als een Android-versie beschikbaar.

Reageer op dit artikel