nieuws

Geveke Technical Solutions introduceert Swisssheat-warmtepomp

Geen categorie

Geveke Technical Solutions heeft een geheel nieuwe reeks warmtepompen uitgebracht, onder de naam ‘Swissheat’. Deze warmtepompen worden ontwikkeld en geproduceerd in Zwitserland. Volgens Geveke “onderscheiden ze zich door hun sublieme eigenschappen, zoals een zeer hoge COP-waarde en dito Delta T, doordat zij vanaf de basis zijn ontworpen met het doel om unieke prestaties te leveren”.

Door het toepassen van het koelmiddel R417A kan de Swissheat-warmtepomp een zeer hoge COP-waarde realiseren. Een hoge COP-waarde zorgt voor een lager opgenomen vermogen en dus voor kortere terugverdientijden. De lagere aanloopstromen maken het mogelijk de dimensionering van voedingskasten, trafo’s en bekabeling te reduceren.

Als één van de weinige – wellicht zelfs als enige – warmtepomp in de markt kan de Swissheat-warmtepomp prima functioneren met een delta T van 35°C aan de secundaire zijde. Dit heeft een grote positieve invloed op de toch al zeer hoge COP waarde van deze pomp, en hij biedt legio mogelijkheden deze in een bestaande situatie in te passen. Bovendien is door toepassing van meerdere separate koelcircuits de bedrijfszekerheid van een zeer hoog niveau.

Geveke is van mening dat een warmtepomp zijn gevraagde specificatie moet kunnen halen zonder elektrische bijverwarming. Elektrische bijverwarming in warmtepompen zorgt in veel gevallen voor de slechte naam van dit product, omdat bijverwarming een onzichtbare en stille energievreter is. De Swissheat-warmtepomp is het enige systeem op de markt dat een temperatuur tot 80°C kan halen zonder bijverwarming.

De Swissheat warmtepompen zijn te verkrijgen in elke gewenste capaciteit. Geveke Technical Solutions kan daarbij een turn-key-aanbieding verzorgen, voor het aanleggen van de gehele broninstallatie waarbij WKO of gesloten bodemwisselaars geprojecteerd kunnen worden.

www.geveke-technicalsolutions.nl

Reageer op dit artikel