nieuws

Gemeente Hoogeveen stuurt aan op warmtepompen

Geen categorie

In het uitbreidingsplan Pesse in Hoogeveen komen energieneutrale woningen te staan. Om de toekomstige bewoners te stimuleren duurzame alternatieven voor verwarming te zoeken, zullen deze woningen geen gasaansluiting krijgen.

Dat heeft het college van B&W van Hoogeveen deze week besloten. Een bodemgebonden warmtepomp zal de woningen waarschijnlijk gaan voorzien van warm water. Het bouwen van energieneutrale of energiezuinige woningen is geen standaardwerk. Voor het ministerie en de provincie is dat de reden geweest om een twintigtal zogenaamde ‘koplopergebieden’ financieel te ondersteunen, met als doel de komende jaren jaren kennis en ervaring op te doen met energiezuinig bouwen. Het uitbreidingsplan Pesse is één van deze twintig gebieden.

Reageer op dit artikel