nieuws

Kuijpers neemt 24 decentrale energiecentrales over van Essent

Geen categorie

Kuijpers is vanaf 1 april officieel eigenaar van 24 decentrale energiecentrales. Kuijpers en Essent hebben hiervoor onlangs het contract ondertekend.

Kuijpers is al 20 jaar specialist in warmte- en koudeopslag en heeft lange ervaring in het installeren, beheren en optimaliseren van technische installaties. Deze overname past dan ook in de ambitie van Kuijpers om zich verder te ontwikkelen op het gebied van decentrale duurzame energievoorzieningen en Energy Service Company (ESCO). Kuijpers Ecopartners gaat via deze energiecentrales warmte, koude, elektriciteit en gas leveren aan de aangesloten gebouwen, waaronder het MECC in Maastricht.

Duurzaamheid als prioriteit

Kuijpers Ecopartners is een onderdeel van Kuijpers en ontwikkelt, realiseert, financiert en exploiteert duurzame energievoorzieningen. Denk aan wko, wkk en zonne-energie. Voor de financiering wordt samengewerkt met De Lage Landen. Wilfred Derksen, commercieel directeur van Kuijpers: “Met Ecopartners laten we zien dat Kuijpers duurzaamheid als prioriteit aanmerkt. Wij zijn een familiebedrijf dat nadenkt over volgende generaties. En decentrale energieoplossingen hebben de toekomst, daar ben ik van overtuigd. Ze zijn onafhankelijk, beter af te stemmen op de situatie en rendabel! Om die reden ben ik dan ook trots dat we nu eigenaar zijn van 24 decentrale energiecentrales”.

Toegevoegde waarde

Kuijpers Ecopartners is specialist in het realiseren van praktisch toepasbare, duurzame energieoplossingen in gebouwen. “Onze toegevoegde waarde zit vooral in de combinatie van kennis van gebouw gebonden installaties én de energievoorziening. Deze combinatie draagt bij aan een optimalisatie van de functionaliteit, het comfort en het rendement van een gebouw. Daarmee ontzorgen we onze klanten op het gebied van energie en klimaat. En kunnen zij in een aantrekkelijk milieu leven en werken”, sluit Derksen af. Na een strategische heroriëntatie in 2011 besloot Essent dat de exploitatie van kleinschalige installaties niet langer valt onder de kernactiviteiten van haar business unit ELES (Essent Local Energy Solutions). De overdracht van de 24 kleinschalige installaties, die verdeeld liggen over heel Nederland, is hiervan een logisch vervolg.

www.kuijpers.nl/

Reageer op dit artikel