nieuws

ABC Arkenbouw ontwerpt drijvende ark met warmtepomp

Geen categorie

ABC Arkenbouw heeft samen met Velux Groep een duurzame drijvende woonark ontworpen. De ‘Sea Sparkle’, zoals het drijvende Active House wordt genoemd, kan volgens de ontwerpers als voorbeeld dienen voor toekomstige duurzame waterwoningen.

De drijvende woning maakt gebruik van natuurlijke ventilatie en daglicht, onder meer dankzij een grote hoeveelheid dakramen en lichtkoepels. Voor een drijvende woonark gelden niet de energie-eisen uit het Bouwbesluit die voor ‘gewone’ woningen gelden, maar de Sea Sparkle voldoet desalniettemin aan de EPC-norm van 0,6.

Om aan de EPC-norm te kunnen voldoen, krijgt het bouwwerk zonnepanelen, een warmtepomp en een duurzaam ventilatiesysteem. Dit pakket van maatregelen moet ook voldoende zijn om de toekomstige EPC-norm van 0,4 te halen, zo stelt Velux Nederland.

Het ontwerpteam zoekt nog naar geïnteresseerde partijen voor een eerste versie van de woning.

Reageer op dit artikel