nieuws

LG Air conditioner ontvangt ‘carbon free’ certificaat

Geen categorie

De Multi V III van LG Electronics (LG) is ’s werelds eerste air conditioner die een Carbon Free certificatie ontvangt van Carbonfund.org. Carbonfund.org is een autoriteit op het gebied van energie en milieu en zet zich in voor koolstofcompensatie en broeikasvermindering van individuen, ondernemingen en organisaties.

Carbonfund.org verleent de Carbon Free label op basis van de uitstoot gegenereerd door een product gedurende zijn gehele levensduur, variërend van de productie en verzending tot gebruik en definitieve verwijdering. De Multi V III Carbon Free erkenning is een resultaat van LG’s lifecycle analysis (LCA) programma dat streeft naar vermindering van de algehele carbon footprint van het bedrijf.

De Multi V III is ontworpen om zowel milieuvriendelijk als krachtig te zijn en stoot minder CO2 uit dan iedere andere air conditioner; dit helpt mee aan het vertragen van de opwarming van de aarde. Ondersteund door LG’s unieke Inverter technologie, levert de Multi V III een COP niveau van 4.6, één van de hoogste COP’s in de industrie.

“Consumenten hebben aangegeven een zeer sterke interesse in eco-vriendelijke producten te hebben”, zegt Richard de Waal, Hoofd van LG Electronics Air Conditioning & Energy Solutions Benelux. “We zijn verheugd een product te kunnen aanbieden dat voldoet aan Carbonfund.org ’s ongelooflijk hoge normen. LG is toegewijd aan het ontwikkelen van producten die niet alleen technologisch superieur maar ook milieuvriendelijk zijn.”

Reageer op dit artikel