nieuws

Duurzame gemeentewerf en milieustraat met WKO

Geen categorie

Op het ecologisch bedrijventerrein Vossenstein in Doorn is een nieuwe duurzame gemeentewerf en milieustraat geopend, waarbij onder andere WKO, vloerverwarming en warmteterugwinning is toegepast.

Kemkens Installatietechniek heeft bij dit project zowel de elektrotechnische als de werktuigbouwkundige installaties gerealiseerd.
De werf plus milieustraat bestaan uit een kantoorpand, gesloten tractieloods, open tractieloods, KCA-depot en een afvalaanbiedstation. Duurzaam bouwen had een hoge prioriteit bij dit project. Zo zijn er maatregelen toegepast als warmte/koudeopslag (WKO) met warmtepomp, vloerverwarming en luchtbehandeling met warmteterugwinning. Het gebouw wordt verwarmd d.m.v. lage temperatuur verwarming. Op het terrein is groene LED-verlichting toegepast. Deze kleur verstoort de natuur zo min mogelijk. Verder is er een grijswatersysteem toegepast, waarmee regenwater wordt hergebruikt voor onder meer besproeien van openbaar groen en gladheidbestrijding. Het groene dak dient voor waterretentie en als warmte/koudebuffer. Alle houtproducten zijn onder FSC/PEFC geleverd en alle isolatiematerialen zijn CFK-vrij.

Reageer op dit artikel