nieuws

Rittal presenteert onmisbare productinnovaties

Geen categorie

Op de beurs Elektrotechniek presenteert Rittal van 3 t/m 7 oktober, standnummer 7C010, de meest onmisbare productinnovaties van 2011. De geselecteerde producten overtuigen door hun energiebesparende en efficiëntieverhogende eigenschappen.

De beurs Elektrotechniek staat dit jaar volledig in het teken van duurzaamheid en energie. Dat is geen toeval, want voor de elektrotechnische branche is het jaar 2011 een sleuteljaar waarin organisaties concurrentiegericht investeren in energiebesparende en prestatieverhogende technologie. Het belang van de beurs Elektrotechniek 2011 is daarom juist dit jaar bijzonder groot.

Tussen de vele nieuwe elektrotechnische producten op de beurs onderscheiden de productinnovaties van Rittal zich door hun compatibiliteit met het kosten- en tijdbesparende modulaire Rittal productsysteem Rittal The System. Bezoekers van de Rittal beursstand ervaren hoe zij de producten snel en eenvoudig in hun bestaande productomgeving kunnen integreren. Het zelf samenstellen van energiebesparende elektrotechnische oplossingen was niet eerder meer binnen handbereik. Dit zijn de meest onmisbare innovaties van 2011. Mis ze niet:

Innovatieve koeling
CoolWall: het nieuwe koelprincipe van Rittal
De CoolWall bestaat uit een wand met koel- en filtermodulen, een separate regeling en hoogefficiënte EC-ventilatoren. De EC-ventilatoren in de verhoogde vloer zorgen voor het transport van de gekoelde lucht uit de computerruimte. Daardoor kan bij toepassing van indirecte vrije koeling langer gebruik worden gemaakt van de buitenlucht. Het resultaat is een aanzienlijk lager energieverbruik. Omdat de CoolWall zelf geen klimaatbehuizingen nodig heeft ontstaat meer ruimte voor een grotere warmtewisselaar en daarmee voor meer vermogen én meer energie-efficiëntie. Zo realiseert u met de Rittal CoolWall op hetzelfde vloeroppervlak bijna het dubbele specifieke koelvermogen!

TopTherm koelaggregaten van ‘Blue E’ generatie: tot 70% energiezuiniger
Rittal verbetert de energie-efficiëntie van de microcontroller-geregelde uitvoering van Rittal TopTherm. De nieuwe modellen voor vermogens van 500 tot 4000 Watt bevatten EC-ventilatoren en een grotere condensor unit en zijn herkenbaar aan het Blue-E label. In een Rittal TopTherm aggregaat draaien de EC-ventilatoren alleen wanneer dat nodig is – ze slaan af zodra de behuizingstemperatuur tien ºC onder de ingestelde waarde daalt. Het resultaat is een energiebesparing van 45% tot 70%.

Innovatieve stroomverdeling
Rittal Power Engineering 6.0 voor nieuwe norm IEC 61439
Dit is een verbeterde versie van het populairste softwarepakket voor het ontwerpen en construeren van stroomverdelersystemen. Versie 6.0 van Rittal Power Engineering biedt nu de extra mogelijkheid om calculaties uit te voeren voor zowel Rittal TS 8 behuizingen als voor Rittal AE, CM, KS en de nieuwe SE 8 behuizingen. Daardoor wordt het zelf ontwerpen en engineeren van RiLine60 railsystemen en Ri4Power stroomverdelingen nu nog veelzijdige en eenvoudiger. Rittal Power Engineering 6.0 voldoet aan de nieuwste ontwerpbepalingen en biedt onder andere nieuwe opties voor het automatisch genereren van berekeningen van nominaalstromen en verliesvermogens. Rittal Power Engineering 6.0 genereert checklijsten conform de nieuwe norm IEC 61439 en geeft u de zekerheid dat uw eindproduct aan alle hedendaagse en toekomstige eisen voldoet.

Innovatieve behuizing
Vrijstaande kast Rittal SE 8 bespaart ruimte, tijd en geld
De Rittal SE 8 is de opvolger van de ES 5000 – een vrijstaande vloerkast die klanten van Rittal al meer dan twintig jaar lang toepassen in omgevingen waar hoge mechanische eisen gelden. De nieuwe Rittal SE 8 vloerkast biedt nog flexibelere gebruiksmogelijkheden doordat de vrijstaande vloerkast SE 8 nu deel uitmaakt van het allesomvattende Rittal productsysteem (Rittal The System). Alle TS productaccessoires in het uitgebreide Rittal productprogramma zijn nu ook in deze vrijstaande kast toepasbaar. De SE 8 is geschikt voor twee sokkelsystemen: de vertrouwde TS 8 sokkel en het nieuwe Flex-Block systeem dat flexibele en tijdbesparende opbouwmogelijkheden biedt. Twee montageniveaus creëren extra ruimte in de kast en dankzij de automatische potentiaalvereffening hoeft u zelf geen extra aardverbindingen meer aan te leggen.

Olé – doe mee!
Maak kennis met de meest onmisbare innovaties op het gebied van koeling, behuizing en stroomverdeling en maak kans op een reis naar Madrid! Het enige dat u daarvoor hoeft te doen is de Rittal beursstand bezoeken (standnummer 7C010) en aldaar het Handboek 33 (het totale productoverzicht van Rittal) bestellen.

Ter gelegenheid van de Beurs Elektrotechniek 2011 heeft Rittal alle voorgeconfigureerde racks in prijs verlaagd. Profiteer nú en ervaar de meest onmisbare innovaties van 2011 bij Rittal op de Beurs Elektrotechniek 2011 in Utrecht.

Detailinfo Beurs Elektrotechniek 211
Locatie: Hallen 7 t/m 12, Jaarbeurs Utrecht
Data: Maandag 3 t/m vrijdag 7 oktober 2011
Tijden: Maandag 3 t/m woensdag 5 oktober van 10.00 – 17.30 uur
Donderdag 6 oktober 10.00 – 19.30 uur
Vrijdag 7 oktober 10.00 – 17.00 uur
Rittal Standnummer: 7C010

Reageer op dit artikel