nieuws

Verkoop zonthermisch daalt

Geen categorie

De verkoop van zonnecollectoren in Europa is in 2010 flink afgenomen. Dat meldt het tijdschrift Sun & Wind Energy. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is de markt voor zonthermische energie afgenomen. De daling zetten namelijk al in 2009 in.
De daling komt voor een groot deel op het conto van Duitsland, dat het hoogste geïnstalleerd vermogen aan zonthermische installaties in Europa heeft. De markt daalde daar met 29 procent. De twee andere grote markten voor zonthermische energie, Spanje en Oostenrijk, daalden ook flink met 21 procent.

Belastingvoordeel
Italië doet het de laatste jaren goed op de markt voor zonthermische installaties en heeft nu de tweede zonthermische markt van Europa. Dit is voor een groot deel te danken aan een belastingvoordeel bij de aanschaf van een zonthermische installatie. De Italianen mogen 55 procent van het aanschafbedrag aftrekken van de belasting.

Reageer op dit artikel