nieuws

Amsterdam rekt Energiewet

Geen categorie

Amsterdam gaat de grenzen van de Energiewet opzoeken. Er zijn namelijk geen regels om de stroom van zonnepanelen eerlijk te verdelen over woningen onder hetzelfde dak. Officieel zou er voor iedere woning een aparte stroomkabel van het paneel naar de meter moeten worden gelegd.

De gemeente Amsterdam vindt dit een omslachtig systeem en wil deze juridische hobbel uit de weg werken. De aanleg van een dergelijk systeem is prijzig en het zou Verenigingen van Eigenaren ervan weerhouden zonnepanelen aan te schaffen. Het probleem is aanzienlijk, omdat 90 procent van de Amsterdammers een dak deelt met buren.

Opbrengst

De gemeente Amsterdam gaat een proef doen waarbij de opbrengst van de panelen rechtstreeks aan het stroomnet wordt geleverd. Deze wordt vervolgens evenredig verdeeld over de woningen. Bewoners hoeven zo geen belasting of btw te betalen over de door hen opgewekte stroom. Hierdoor heeft de stroom die ze leveren dezelfde prijs als de stroom die ze afnemen van hun energieleverancier.

Reageer op dit artikel