nieuws

Verbeteringen maken nieuwe Vulcan warmtepomp veelzijdiger

Geen categorie

Techneco, leverancier van duurzame energiesystemen, lanceert de vernieuwde Vulcan warmtepompen. Deze versie heeft een veel compactere behuizing waardoor hij makkelijker in meer situaties te plaatsen is. Daarnaast zijn de kleinere uitvoeringen van de warmtepompen nu met 230 Volt aansluiting beschikbaar. Een derde verbetering is de interne, weersafhankelijke regeling. Dit betekent dat het niet meer nodig is het toestel op een vaak kostbaar gebouwbeheersysteem aan te sluiten.

 

De Vulcan warmtepompen van Techneco zijn bij uitstek geschikt voor woningen met een grote inhoud, maar ook voor kleine en middelgrote utiliteitsgebouwen. Door het compressorvermogen tot 60 kW zijn de toestellen via een eenvoudige cascadeschakeling te gebruiken voor monovalente en bivalente verwarmingssystemen van 10 kW tot 600 kW. Bovendien kunnen alle toestellen energie uit zowel gesloten verticale bodemwarmtewisselaars gebruiken als ook uit open grondwaterbronnen.

 

Vanzelfsprekend kan de Vulcan via een warmtewisselaar voor passieve koeling zorgen, maar er is ook een uitvoering die via de compressor tevens actieve koeling kan leveren tot koeltemperaturen van wel 7ºC. Met name in woningen speelt het geluid van het toestel een belangrijke rol. De nieuwe Vulcan kent een gereduceerd geluidniveau en levert dan ook op dit vlak veel comfort. Omdat het toestel tevens ruim 15 centimeter minder diep is, heeft hij minder ruimte nodig in de opstelplaats. In combinatie met de nieuwe 230 Volt aansluiting ontstaat hiermee een goede oplossing voor specifieke toepassingen. Natuurlijk blijft ook de 400 Volt uitvoering leverbaar.

 

Daarnaast zijn diverse technische prestaties verbeterd, waaronder een verhoging van de maximale aanvoertemperatuur, de COP en het koelvermogen. Met de aanpassing en uitbreiding van de regeling van de Vulcan kunnen nu nog complexere en uitgebreidere systemen direct door de Vulcan weersafhankelijk worden aangestuurd en geregeld. Denk daarbij aan het regelen van systemen met buffervaten, tapwaterboilers en zonneboilers. Dit geldt niet alleen voor verwarming, maar ook voor passieve koeling, actieve koeling en de combinatie van passieve en actieve koeling in één systeem en één regeling. Uiteraard blijft het mogelijk om het warmtepompsysteem via een GBS aan te sturen.

Reageer op dit artikel