nieuws

Beloning voor verduurzaming

Geen categorie

Rijksgebouwendienst, Nieuwe Steen Investments en Triodos Vastgoedfonds hebben van AgentschapNL een energielabelposter gekregen voor de renovatie van kantoorgebouwen. Volgens AgenschapNL laten de partijen zien dat aanzienlijke verduurzaming van bestaande gebouwen mogelijk is, ook onder de huidige marktomstandigheden.

Jo Daemen, manager energiebesparing utiliteitsbouw bij AgentschapNL, zei bij de uitreiking van de poster: “Samenwerking tussen huurder en verhuurder is hierbij van essentieel belang. Het zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden die we met het uitreiken van de energielabelposter graag in het zonnetje zetten.”

Projecten

De energielabelposter werd uitgereikt voor vier projecten:

  • Het ministerie van Financiën in Den Haag werd door de Rijksgebouwendienst gerenoveerd, waarbij het energielabel van G naar A ging.
  • Het kantoor van Nieuwe Steen Investments in Hoofddorp ging van energielabel F naar A, vooral door lokaal opgewekte duurzame energie.
  • Triodos Vastgoedfonds gaat het oude pand van ABN Amro in Groningen van energielabel G naar A+ renoveren.
  • De Rijksgebouwendienst huurde een gebouw voor de Raad voor de Kinderbescherming in Hengelo dat van energielabel C naar A ging.

Agentschap NL heeft een energielabelposter ontwikkeld die in één oogopslag een (voorgenomen) energieprestatieverbetering van het gebouw laat zien. Op de poster staan onder meer de labelklasse voor en na de renovatie en de vijf belangrijkste energiemaatregelen.

Reageer op dit artikel